از صعود اورست تا سقوط انسانيت

Tuesday, June 06, 2006

 

حمید مساعدیان


در اجلاس ساليانه كميسيون پزشكي اتحاديه جهاني كوهنوردي كه از تاريخ 8 تا 11سپتامبر2005 در شهر آخن آلمان برگزار گرديد نمايندگان 10كشور حضور داشتند که از طرف فدراسيون كوهنوردي ايران ، جلال‌الدين شاهبازي ( رییس وقت کمیته پزشکی فدراسیون کوهنوردی ، پزشک) و حميد مساعديان ( دبير وقت كميته پزشكي و بازرس وقت فدراسیون کوهنوردی ، پزشک) حضور داشتند.

بنا بر گزارش فدراسیون کوهنوردی و به قلم حمید مساعدیان! :
"... در اين سمپوزيوم دانشمندان و صاحب‌نظران با ارائه مقالات مختلف به بحث و تبادل‌نظر پرداختند. از ايران دكتر حميد مساعديان مقاله‌اي در زمينه موردي نادر از بيماريهاي ارتفاع ارائه كردند كه مورد توجه پزشكان و كارشناسان حاضر در سمپوزيوم قرار گرفت... . " (!) . متن خبر اینجا .

مبارک است کسب این افتخار ! . افتخاری! که حاصل تلاش پزشکانی بیگانه ! و نامسلمان ! بود و نامی از آنها برده نشد. مبارک است کسب افتخار! برای کسی که اعتماد به نفس بالایی در تمجید از مقام خود دارد ! .

ولی اشکالاتی مهم در این به قول استاد! " مقاله " وجود دارد که به ذکر آنها میپردازم :

- اولا ، نام چنین کاری case report است و نه " مقاله " ! ، تفاوت بسیاری است بین این دو کار، که اهل علوم پزشکی بر آن واقفند .
- ثانیا ، بدیهی است آنچه در یک case report ، و به طور کلی ، در تشخیص صحیح پزشکی اهمیت دارد ، ارائه دقیق پیشینه ، مشاهدات و تمامی اقدامات درمانی انجام شده به ترتیب و با ذکر تاریخ دقیق میباشد .

اما با شگفتی مشاهده میشود که در این case report ، ترتیب مراحل تشخیص و درمان رعایت نشده ! . آنقدر این از هم گسیختگی بارز است که نمیتوان آن را ناشی از اشکالات تایپی و ویرایشی فرض کرد!

صرف نظر از اشکالاتی که ممکن است بدلیل بی دقتی در تایپ و ویرایش حاصل شده باشد ، از برخی اشکالات نمی توان و نباید به سادگی گذشت. هرچند وقتی قرار باشد یک پزشک با توجه به یک case report اقدامی درمانی انجام دهد ، اشکالات به ظاهر بی اهمیت تایپی و ویرایشی نیز حیاتی و غیر قابل گذشت خواهند بود .
تحریف هایی بسیار مهم در این گزارش به چشم می خورد که بسیار در تشخیص علل ایجاد این حادثه تاثیر گذار است . به بیان ساده ، کلید های حل این معما ، جابجا شده ! ، تحریف شده ! و در برخی موارد حذف شده! ، که به ترتیب ذکر میکنم و از آنجا که تشریح موارد ذکر شده بر اساس مدارک ، مرتبط با پست های قبلی و بعدی وبلاگ نیز میباشند ، در مجالی دیگر به تمامی موارد خواهم پرداخت .


و اما در آخر این گزارش ، حمید مساعدیان ، با نهایت بی شرمی ، مطالبی در باب اخلاق! در کوهنوردی ایراد فرموده اند! :

" صرف نظراز حادثه(!) ، بدون توجه دقیق به نکات مهم زیر ، ما (!) قادر به اداره شرایط و نجات جان بیمار نبودیم (!) :

عملیات امداد و نجات صحیح (!) و به موقع (!)

تعهد (!) ، فداکاری (!) و حس مسئولیت (!) "


دروغ بودن این ادعای مضحک ، نیازی به توضیح مجدد ندارد .


و اما سوالاتی از حمید مساعدیان :

آیا خدا هم در این حرکت نقشی داشت ؟
از دیدگاه خود شرافت را معنا کنید .
آیا پزشکی که به راحتی دروغ میگوید جنایتکار نیست ؟


اشکالات در " مقدمه " این گزارش به ترتیب عبارتند از :

1. حمید مساعدیان نوشته که لیلا 12 روز در کمپ 2 مستقر بوده! ، ولی چگونه؟

2. بر خلاف آنچه در گزارش عنوان شده است ، لیلا 28 می در کمپ 3 بدلیل سهل انگاری و بی توجهی محمود گودرزی (پزشک تیم) از اکسیژن استفاده نکرده است . زیرا سیستم اکسیژن رسانی دارای اشکالی فنی بود .بدلیل سهل انگاری ، محمود گودرزی سیستم اکسیژن رسانی را قبل از نصب بر صورت لیلا ، چک نکرده بود و لیلا در کمپ 3 تمام مدت شب را بدون اکسیژن گذراند.

3. لیلا 29 می به همراه یک شرپا به کمپ 2 بازگشت در حالی که محمود گودرزی وی را همراهی نمی کند . در گزارش این تاریخ 24 می عنوان شده !

4. لیلا ، 29 می که به کمپ 2 بازمیگردد در کمپ دو، همان روز 2 مرتبه دچار حالت تهوع میشود ، که در گزارش این مطلب بسیار مهم حذف شده است !

5. وقتی یک پزشک در یک سمپوزیوم پزشکی در حال ارائه گزارشی پزشکی است حتما و باید ، علمی صحبت نماید . بنابراین وقتی حمید مساعدیان میگوید "حال لیلا در 30 می ، خوب است" ، در واقع از نظر پزشکی این مطلب را بیان میکند . حال باید پرسید این نتیجه علمی !!! - که کاملا غلط است! - در پی معاینه دقیق کدام پزشک حاصل شده ؟ محمود گودرزی که شادمانه در راه قله است ! یا پزشکی خیالی ؟

6. در گزارش عنوان شده :" در 31 می ، لیلا پس از حالت تهوع بدون داشتن علائم AMS به کما میرود !" . این مطلب تحریف شده !

7. در اقدامات درمانی انجام شده در کمپ 2 ، پس از به کما رفتن لیلا ، عنوان شده : " 2 ساعت از گاما بگ استفاده شده ".
این مطلب ناقص است . 2 ساعت؟! چه کسی استفاده از گامابگ را تجویز نمود؟ چه تحولی پس از استفاده از گامابگ ایجاد شد؟ چه کسی دستور داد استفاده از گامابگ متوقف شود؟ چرا چنین دستوری داده شد؟ پس از قطع استفاده از گامابگ چه تغییری در بیمار ایجاد شد؟ و چندین نکته دیگر کلید های مهمی از این مطلب هستند که با زیرکی حذف شده و تغییر داده شده اند! ، که در بخش های بعد با ارائه مدارک به تمامی آنها خواهم پرداخت .

8. از اقدامات درمانی انجام شده و وضعیت بیمار در بیس کمپ صحبتی نشده!

9. عنوان شده 2 ژوئن در بیمارستان اسکیل کما 11 بوده که صحت ندارد!


10. عنوان شده که در 8 ژوئن اسکیل کما به 12 تا 13 میرسد که این مطلب نیز صحت ندارد ! . در این تاریخ لیلا به تهران منتقل شده بود و در هوشیاری کامل بود!


اشکالات بخش های دیگر به ترتیب به شرح زیر است :

11. در بخش " اولین گزارش پزشک " (به تاریخ 2 ژوئن) عنوان شده : " بیمار 2 هفته پیش نیز دچار علائم مشابه و حالت تهوع شده بود و وقتی به ارتفاع 6400 بازگشت برطرف شد " ، این مطلب صحت ندارد !

12. در بخش " اولین گزارش پزشک " (به تاریخ 2 ژوئن) عنوان شده : " ریه سالم است " ، این مطلب صحت ندارد !


13. در گزارش ارائه شده در بخش نتایج سی تی اسکن مغز ، از وضعیت بیمار هنگام انجام سیتی اسکن صحبت نشده ! ، بیمار در آن زمان در کما بود .

14. تاریخ بخش اکو کاردیو گرافی 8 ژوئن اعلام شده که صحت ندارد!

15. در بخش نظرات پزشک قلب و عروق ،علت بیماری در قسمت NOTE ، متفاوت با نظری است که پزشک معالج بیمار در خلاصه پرونده اعلام نموده ! .بخشی از آن حذف شده است!

16. در بخش نظرات پزشک قلب و عروق تاریخ گزارش پزشک اعلام نشده!

17. بخش مشاهدات کلینیکی (و چند بخش بعد از آن) ، تاریخ و مکان آن اعلام نشده !

18. در بخش discharge summery، یک جمله بسیار مهم حذف شده :

"neurological consultation was done"

19. بخش discharge summery تاریخ ندارد!

20. بخش گزارش ام ار ای و اسکن قلبی تاریخ ندارد !



* اصل گزارش حمید مساعدیان را در اینجا ببینید
حجم آن حدود 1.3 مگابایت میباشد ، بنابراین با توجه به سرعت شبکه ممکن است دانلود نمودن آن کمی طول بکشد.
*تصویری از گزارش مذکور را نیز میتوانید
اینجا ببینید.


......................................................................................................................